Тернополянка потрапила в аферу пов'язану з орендою житла

Опубліковано в Новини 27.04.2023
Схема не нова: зловмисники розміщують фейкове оголошення про оренду житла, виставляють фото та занижують ціну аби привабити жертву афери.
Саме на таке повідомлення і натрапила в соцмережі мешканка обласного центру, яка хотіла орендувати на декілька днів житло в столиці. Зателефонувала за вказаним номером аби домовитися про оплату. Орендодавець попросив завдаток у розмірі доби перебування. Потерпіла погодилася та перевела кошти на невідомий рахунок.
 
Як тільки грошовий переказ надійшов на невідомий рахунок, оголошення зникло, як і його автор. Зловмисник заробив за декілька хвилин телефонної розмови майже 3 тисячі гривень.
 
Жінка звернулася за допомогою в поліцію. Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють усі детальні обставини афери.
 
 
Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.