Двоє водіїв "під мухою" хотіли відкупитися від поліцейських Тернопільщини

Опубліковано в Новини 12.03.2023
Двом жителям Тернопільщини загрожує до 4 років позбавлення волі за пропозицію неправомірної вигоди поліцейським.
Фігуранти пропонували співробітникам групи реагування патрульної поліції неправомірну вигоду, аби вони не складали на них адмінпротоколи за керування автомобілями у нетверезому стані. Факти корупційних правопорушень задокументовано у Кременецькому та Тернопільському районах.
У Почаєві під час несення служби співробітники поліції зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. За кермом перебував 53-річний місцевий житель. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння.
Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортом напідпитку, чоловік запропонував поліцейським 200 американських доларів. Даний факт задокументувала слідчо-оперативна група.
Ще один схожий випадок зафіксовано у селищі Велика Березовиця Тернопільського району. Водій, який сів за кермо у нетверезому стані, пропонував поліцейським 1 000 гривень за не складання на нього адмінпротоколу.
За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 за ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.
Також поліцейські склали на водіїв протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке правопорушення передбачений штраф у розмірі 17 000 гривень.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.