Представники Тернопільського «Інваспорту» завоювали п’ять медалей на чемпіонаті України з лижних гонок та біатлону

Опубліковано в Новини 27.02.2023

Чемпіонат України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору впродовж трьох днів тривав на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України (Львівська область, село Яворів).

Участь у змаганнях взяли сімдесят спортсменів з інвалідністю з одинадцяти областей України та міста Києва.

Тернопільський центр та ДЮСШІ «Інваспорт» представляли троє атлетів, які, вистувпаючи серед чоловіків в категорії сидячі (клас LW 10-12) здобули у різних видах програми дві золотих, одну срібну і одну бронзову нагороди.

Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

– Так, заслужений майстер спорту України з біатлону та майстер спорту України міжнародного класу з лижних гонок студент магістратури Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка факультету фізичного виховання Тарас Радь (місто Тернопіль) завоював дві золотих медалі і став чемпіоном України, виборовши перемогу у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км та у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км, – кажуть у Тернопільському регіональному центрі «Інваспорт». У цій же нозології «бронза» на рахунку студента Західноукраїнського національного університету (Інститут інноватики, природокористування та інфраструктури факультету «Екологія») із села Порохова Чортківського району Андрія Євтушенка. Андрій посів шосте місце у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км, 6 місце у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км і був бронзовим призером у лижних гонках (вільний стиль) на дистанії 10 км.

Срібну нагороду тернопільській команді приніс Володимир Черниш із міста Копиченці Чортківського району.

– Він був п’ятим у біатлоні (спринт) на дистанції 7,5 км, четвертим у лижних гонках з інтервальним стартом (вільний стиль) на дистанції 5 км та завоював «срібло» у лижних гонках (вільний стиль) на дистанції 10 км, – говорять у Тернопільському регіональному центрі «Інваспорт».

Готував спортсменів до змагань заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.