П'яний водій іномарки пропонував хабар поліцейським Тернопільщини

Опубліковано в Новини 23.02.2023

Під час несення служби у Борщові співробітники поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Honda Accord».

За кермом перебував 39-річний житель Мельнице-Подільської громади. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Це підтвердив огляд, який він пройшов на місці зупинки.

Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортом напідпитку, чоловік запропонував поліцейським 100 американських доларів. Факт корупційного правопорушення задокументувала слідчо-оперативна група.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 за ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейські склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке правопорушення передбачений штраф у розмірі 17 000 гривень.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.