Мешканка Тернопільщини допомогла пройдисвітам спустошити її рахунок

Опубліковано в Новини 22.02.2023

Понад 23 000 гривень зникло з карткового рахунку мешканки села Біла.

За словами жінки в мережі Інтернет вона знайшла сайт з інформацією про матеріальну допомогу. Вона через меседжер сконтактувала з псевдоконсультантом, яка ніби-то допомагала оформити виплату.

Однак аферистка попросила зазначити персональні дані жінки для зарахування грошей. Як тільки потерпіла це зробила, їй почали надходити смс-повідомлення для підтвердження банківських операцій. Сама того не усвідомлюючи, краянка допомогла невідомій особі привласнити її заощадження – 23141 гривень.

За фактом шахрайства слідчі відділення поліції № 1 м. Тернопіль почали досудове розслідування.

Кіберполіцейські закликають громадян бути пильними та радять отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел. Не варто переходити за сумнівними посиланнями та не потрібно вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Відділ комунікації поліції тТернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.