Тернополяни надалі потрапляють у шахрайські тенета

Опубліковано в Новини 29.01.2017

Попри численні застереження та непоодинокі випадки.

До співробітників Тернопільського відділу поліції у п'ятницю із заявами звернулися одразу двоє жителів обласного центру. У 44-річного чоловіка з банківської картки зникло майже двадцять чотири тисячі гривень, а в 56-річної тернополянки - майже десять тисяч. Обоє потерпілі стали жертвами шахраїв, повідомили в обласному ГУНП.

Як розповіли заявники, кошти пропали з електронних гаманців одразу після того, як до них зателефонували невідомі особи і, представившись співробітниками фінансової установи, в обох випадках – «Ощадбанку», попросили назвати реквізити карток нібито задля збереження коштів. Історії, які розповідали пройдисвіти жертвам, були ідентичні – начебто є спроби злочинців втрутитися в роботу банку, тому, аби зберегти кошти клієнтів, співробітники мають знати дані їхніх карток.

Попри чисельні застереження правоохоронців про те, що не варто розголошувати будь-яких конфіденційних даних, тернополяни зробили так, як їм сказали названі працівники банку. Як результат – тисячні суми втрачені.

За обома фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.