Слідчі Тернопільського управління СБУ повідомили про підозру колаборантці

Опубліковано в Новини 20.02.2023

Про підозру у колабораціонізмі слідчі Тернопільського управління СБУ повідомили жительці селища Розівка, яка добровільно пішла на співпрацю з органами окупаційної адміністрації в Запорізькій області.

Слідством встановлено, що після окупації Розівки проросійськи налаштована громадянка брала участь у організованому загарбниками зібранні громади, на якому публічно підтримувала заклики щодо приєднання населеного пункту до складу «донецької народної республіки».

Упродовж вересня минулого року вона активно агітувала місцевих жителів долучатися до участі у псевдореферендумі про входження Запорізької області до складу рф, а під час проведення незаконного «волевиявлення» колаборантка організувала роботу так званої «виборчої комісії», зокрема, координувала роздачу і збір вже заповнених бюлетенів.

Наразі зрадниця переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Їй заочно повідомлено про підозру за ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю
УСБУ в Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.