Танцюристи з Тернопільщини представлятимуть Україну на змаганнях у США

Опубліковано в Новини 13.02.2023

Вихованці чортківського танцювального клубу «RealDanceStudio» мають шанс представити Чортків і Україну на танцювальних змаганнях світового рівня у Сполучених Штатах Америки.

У послужному списку цих дітей та їхньої наставниці Світлани Міщенко не одна перемога і здобуток на турнірах міжнародних рівнів.

По це розповідають Чортківській міській раді.

Фінал Чемпіонату Світу з танців World of Dance, відбудеться вже в серпні цього року у Каліфорнії.

– З початком повномасштабного вторгнення росії тренування клубу припинилися близько на три місяці. Більшість вихованців або тренувалися вдома самостійно, або ж через онлайн заняття. Окрім того, деякі діти просто виїхали із країни і не повернулися. Зараз у колективі, котрий може представити клуб на Чемпіонаті світу – 13 дівчат віком до 18 років, двоє із яких – вимушені переселенці з Мелітополя, кажуть у міськраді. Наступним кроком на шляху до Чемпіону світу стала участь у відбірковому турі World of Dance, котрий проходив у Варшаві. Зазначимо, що Україна бере участь у цих змаганнях лише з 2018 року. За словами Світлани, це надпотужний турнір, де свою майстерність показують кращі з кращих танцюристів всього світу. На цих змаганнях команда чортківського RealDanceStudio із танцювальною постановкою «Після…» виборола цілих три нагороди – власне переможне золото та першість у номінаціях «Найкращий костюм» та «Найкраща тема номеру».

Однак зараз основне питання, котре може завадити команді взяти участь у змаганнях в Каліфорнії – фінанси, бо поїздка в США – дороговартісна, і більшість батьків просто не в змозі оплатити таку подорож. 

– За попередніми розрахунками керівниці Світлани та батьків, дорога та проживання дітей на час змагань вартуватиме близько 2500 доларів на дитину. Себто для 13 танцюристок та двох супроводжуючих потрібно більш ніж 37 тисяч доларів. Як розповідає керівниця Світлана Міщенко, зараз вони активно шукають спонсорів, в тому числі серед українців закордоння, котрі готові долучитися та профінансувати витрати для поїздки, – говорять у Чортківській міській раді. – ЯКЩО ВИ ГОТОВІ ДОПОМОГТИ ЮНИМ ЧЕМПІОНАМ ПРЕДСТАВИТИ УКРАЇНУ ТА ЧОРТКІВ НА ЗМАГАННЯХ СВІТОВОГО РІВНЯ, ТЕЛЕФОНУЙТЕ ЗА НОМЕРОМ: 097 209 80 49 – Світлана Міщенко.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.09.2024 soroka
Відеозвіт з будівництва житлових комплексів від компанії «Креатор-Буд» за вересень 2024 рік
Креатор-Буд» 18 років на ринку будівництва України. Філії компанії працюють у Києві, Львові, Тернополі. Будівництво…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.