На забезпечення соціальних гарантій Тернопільщина спрямувала майже 5,9 млрд гривень

Опубліковано в Новини 10.12.2022

За 11 місяців цього року цього року роботодавці Тернопільщини сплатили 5 млрд 871,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст надходжень із цього платежу склав 1,4 млрд грн або на 32 відсотки більше.

Лише у листопаді платники нашого краю спрямували на соціальні гарантії 609,1 млн грн єдиного внеску, що на 40 відсотків більше, ніж минулоріч. Приріст платежу до листопада 2021 року склав 176 млн гривень.

Нагадаємо, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. У період воєнного стану держава виконує соціальні зобов’язання перед своїми громадянами, а для цього необхідні фінансові ресурси.

Відтак саме відповідальна позиція бізнесу та зразкова податкова дисципліна платників податків сприяє економічній стабільності та фінансовій безпеці країни.

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській обасті

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію літаків-камікадзе 3 штурмовій бригаді на Харківський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію дронів-літаків 3 окремій штурмовій бригаді. Загалом волонтери відправили на…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.