У міста на Тернопільщині відтепер є побратим у Словенії

Опубліковано в Новини 25.10.2022

Український Чортків та словенське Гросуплє стали містами-побратимами.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько та міський голова Гросуплє Пітер Верліч підписали угоду про міжнародне партнерство.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Очільники міст домовились співпрацювати в різних сферах: культурі, освіті, економіці, екології, туризмі, житлово-комунальному господарстві. Муніципалітети обмінюватимуться досвідом, культурною та історичною спадщиною.

– У рамках співпраці між містами діти із Чортківської громади зможуть поїхати на відпочинок у Словенію, муніципалітети спільно готуватимуть заявки на грантові проекти від ЄС і т.д, розповів Володимир Шматько.

Пітер Верліч зауважив, що Словенія, у тому числі Гросуплє робили та робитимуть все можливе для української перемоги, а також проанонсував, що вони готують гуманітарну допомогу для Чорткова. Володимир Шматько запросив делегацію із Гросуплє у гості в січні.

 

                                    

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал
Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.