У засвіти відійшов письменник з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 03.10.2022

На 85-му році життя у засвіти відійшов український прозаїк, член Спілки письменників України, лауреат премії імені Уласа Самчука, член Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України Сивицький Данило Йосипович.

Данило Йосипович жив і працював на Теребовлянщині, у селі Мшанець. Останнім часом письменник хворів.

Сумну звістку повідомили у Тернопільській обласній організації Національної спілки письменників України.

– 28 серпня телефонувала пану Данилу, щоб привітати з Днем народження, але він тільки слухав - не говорив. Через бібліотеку розшукала номер телефону його доньки і 14 вересня вже з ним розмовляла ... Жартував, мріяв про свій наступний ювілей..,розповідають у Спілці письменників України. – Життєва мудрість та талант Данила Сивицького назавжди залишаться в нашій пам'яті. Висловлюємо щире співчуття рідним і близьким з приводу важкої втрати. Хай спочиває з Богом...

Данило Йосипович Сивицький закінчив Теребовлянське училище механізації, а також режисерський факультет Теребовлянського Вищого училища культури.

У 1994 році у видавництві «Веселка» видав першу збірку оповідань «Твоя нерозквітла любов». Через рік у «Збручі» (Тернопіль) вийшла друга збірка «Зустріч і прощання з Нефертіті», у 1998 у видавництві «Тайп» — третя збірка оповідань «Ще вернеться літо». У 2000 році — документальна повість «Усміхнися долі» в цьому ж видавництві.

У 2001 році в Харкові у видавництві «Клубу сімейного дозвілля» вийшов друком роман «Жартівники».

У видавництві «Підручники й посібники» вийшли книжки: «Нариси з історії села Мшанець», роман-трилогія: «У лабіринтах долі», книжка гумору: «Паси, стара, тутка» (2004), публіцистичний роман «Четверте пришестя» (2009), четверта збірка оповідань «Ноктюрн» у видавництві «Тайп» (2012), в цьому видавництві «Житіє грішника» в трьох томах.

У 2013 році нагороджений медаллю Національної Спілки письменників України «Почесна відзнака».

У 2017 році ("Підручники та посібники") вийшли друком 4 і 5 том "Житіє грішника". Наступного року- трьохтомне зібрання прозових творів, куди увійшли романи "У лабіринтах долі","Жартівники","Четверте пришестя", а також оповідання зі збірок та нові написані протягом 2002 - 2018 років. Вагома творча праця.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал
Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.