У Тернополі презентували мобільний додаток «ДеУкриття»

Опубліковано в Новини 17.09.2022

16 вересня у Тернополі відбулася презентація мобільного додатку «ДеУкриття». Відтепер жителі та гості міста зможуть під час сигналу оповіщення «Повітряна тривога» знайти у телефоні найближче укриття відповідно до місця свого перебування.

Основними перевагами додатку є те, що в режимі реального часу система покаже найближче  укриття та скільки часу потрібно, щоб його дістатися. Обираючи безпечне місце для себе, користувач зможе побачити таку коротку інформацію: вид укриття, заклад, в якому воно знаходиться (школа, університет, заклад громадського харчування), адресу, режим роботи (якщо такий є), наявність санвузла та Інтернету.

Як працює даний застосунок?

  • користувач за допомогою Play Market чи App Store завантажує програму «ДеУкриття»;
  • внизу екрана з’являться три позначки: синім кольором відзначено найпростіші укриття, жовтим – сховища та іконка протирадіаційного укриття;
  • для прокладання маршруту до найближчого укриття необхідно активувати на телефоні геолокацію. Система визначить ваше місце перебування, покаже напрямок руху і скільки часу необхідно, щоб дістатися до безпечного місця.
  • користувач також може самостійно обрати укриття система відповідно сформує до нього маршрут.

Додаток доступний для завантаження на операційні системі Android та на iPhone.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал
Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.