На Тернопільщині запрацював ще один освітній хаб

Опубліковано в Новини 17.09.2022

Мешканці Тернопільської області зможуть навчатися впродовж життя, що стало можливим завдяки створенню освітнього хабу, який реалізовуватиме концепцію «Навчання впродовж життя» (Life Long Learning) на території всієї області.

- Навчання найзатребуваніших навичок на ринку праці (soft skills), актуальних робітничих та IT-професій, української та англійської мови, емоційного інтелекту та інших корисних знань і навичок вже доступне для жителів Тернопільської області, – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Хаб на Тернопільщині буде діяти як складова мережі Українських освітніх хабів, що визначена державою пріоритетним проєктом у сфері освіти під час воєнного стану.

- Важливим інструментом в межах діяльності освітнього хабу стане Всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», який надає можливість учням 7-11 класів та їхнім батькам за допомогою штучного інтелекту визначити власні здібності до професій, що дозволить побудувати індивідуальну траєкторію подальшого навчання та кар’єри, – повідомила координаторка мережі Українських освітніх хабів та виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Освітній хаб Тернопільщини реалізовано за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти та ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» в межах проєкту «Трамплін до рівності», що імплементується Фондом ООН у галузі народонаселення, UNFPA у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та БО «Бітрут Академія» за фінансової підтримки Швеції.

- Це насправді важливий проєкт, який зараз на часі. Тому керівництво Тернопільської обласної військової адміністрації всіляко підтримує ініціативу, яка допомагає як дітям, так і дорослим за допомогою інноваційних освітніх інструментів набувати необхідні у сучасному світі компетенції, – сказала директорка Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома.

Сайт мережі Українських освітніх хабів: eduhub.org.ua.

Адреса освітнього хабу Тернопільщини: місто Тернопіль, вул.Руська, 17, 2 пов., 12 ауд.

Телеграм-канал освітнього хабу Тернопільщини: https://t.me/osvitniyhubternopil.

Координаторка хабу: Ірина Яремчук, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал
Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.