Тернопільська веслувальниця здобула 8 нагород на чемпіонаті України

Опубліковано в Новини 16.09.2022

З 8 по 12 вересня на водоймі Осташівського ставу у місті Умань, що на Черкащині відбувся чемпіона України з веслування на байдарках і каное.

Наш край на змаганнях представила вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, студентка Західноукраїнського Національного університету Іванка Дяченко.

Дівчина здобула вісім нагород, з яких 5 золотих, 1 срібна та 2 бронзові.

Про це повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Цей чемпіонат став єдиним відбірковим стартом до національної команди, яка зможе здійснювати підготовку до наступного спортивного сезону, що стане головним у здобутті ліцензій на участь у літній Олімпіаді 2024 року у Парижі.

– Золоті нагороди Іванка Дяченко здобула в байдарці-одиночці та жіночій четвірці на дистанціях 200 та 500 метрів. Ще одне «золото» на рахунку нашої спортсменки у змішаному екіпажі байдарки-четвірки на 200 метрівці, – кажуть в управлінні. – Срібна медаль Іванці дісталася у змішаному екіпажі байдарки-четвірки на 500 метрівці, а дві бронзові нагороди наша землячка здобула у змішаному екіпажі байдарки-двійки на 200- та 500-метровій дистанціях.

До слова, минулого тижня Іванка Дяченко повернулася з угорського міста Сегед, де на чемпіонаті світу серед молоді до 23 років посіла восьме місце у байдарці-одиночці на 200-метровій дистанції.

– Наступним стартом цього року для нашої веслувальниці стане чемпіонат світу серед студентів, який з 18 до 20 вересня триватиме у польському місті Бидгощ, – додали в управлінні.

Тренують спортсменку Анжела Дяченко та Володимир Гикавий.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: «Наші захисники отримали 50 дронів та 10 квадрокоптерів» — Сергій Надал
Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про чергову партію допомоги для нацгвардійців на передовій. 27…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.