Перепоховати Олександра Олеся пропонують в Тернополі

Опубліковано в Новини 04.01.2017

Про це повідомляють в міськраді Тернополя.

Зокрема, таку пропозицію висунув міський голова. Так, профінансувати перевезення та перепоховання видатного українського письменника, поета, драматурга, представника символізму Олександра Кандибу (псевдонім Олександр Олесь) за кошти тернопільської мерії. Нащадкам Кандиби-Олеся пропонують декілька варіантів для поховання Олександра Олеся в Тернополі, в тому числі і у майбутньому Пантеоні Героїв у Парку Слави.

Нагадаємо, рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який похований у Чехії – примусово ексгумовані. У могилі Олександра Олеся у Празі збираються поховати іншу людину. Тим часом, Президент України Петро Порошенко доручив МЗС терміново втрутитися в цю ситуацію.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.