На Тернопільщині викрили банду наркоторговців

Опубліковано в Новини 26.08.2022

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчі Головного управління Національного поліції Тернопільщини повідомили про підозру двом організаторам та вісьмом учасникам злочинної організації, що реалізовували через телеграм-канали та віртуальні магазини наркотики й психотропні речовини в особливо великих розмірах.

Зловмисників звинувачено у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом – частина 2 статті 209; створенні, керівництві та участі у злочинній організації – частини 1,2 статті 255; використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів – частина 2 статті 306; незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин – частина 3 статті 307. Також у порушенні статей 27 (частина 3) – види співучасників та 28 (частина 4) – вчинення кримінального правопорушення злочинною організацією Кримінального кодексу України.

На початку квітня цього року оперативники управлінь боротьби з наркозлочинністю Тернопільщини та Хмельниччини викрили злочинну діяльність групи осіб, що займалися реалізацією наркотиків та психотропних речовин через телеграм-канали та віртуальні магазини.

Незаконний бізнес разом зі своєю співмешканкою організував житель Хмельниччини. Чоловік створив два інтренет-магазини через які реалізовував заборонений товар. Спочатку займався протиправним лише з подругою, але згодом розширив діяльність: створив ще два віртуальні магазини та залучив до роботи загалом 16 чоловіків та жінок.

На «бізнесмена» у злочинній організації працювало сім гуртових розповсюджувачів наркотиків та маркетолог, а також 8 «закладників», які не були членами злочинної організації.

Клієнтами «підприємців» були жителі Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Івано-Франківської областей. Серед асортименту продавців були фактично всі види заборонених речовин.

Оперативники провели одночасно 20 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, а також в їхніх автомобілях. Було виявлено та вилучено наркотиків на понад мільйон гривень, а також 600 тисяч гривень та 2 000 американських доларів готівкою.

У ході досудового розслідування було встановлено, що шість з половиною мільйонів гривень, отриманих від обігу наркотиків та психотропів, «відмивалися» через банківські операції та частково використовувались для продовження злочинної діяльності, яку у час війни наркоторговці активізували.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.