Жителі громади на Тернопільщині допомогли втілити мрію дівчинки з Донеччини

Опубліковано в Новини 25.08.2022

Жителі Бережан втілили мрію Поліни, яка через війну приїхала до міста з Донецької області. Небайдужі подарували дівчинці вишивану сукню.

Історію дівчинки розповіли у спільноті БФ «Карітас Бережани».

За словами волонтерів, дев’ятикласниця Поліна разом з бабусею вже кілька місяців

мешкає у громаді. На свято Першого дзвоника дівчинка мріяла прийти у вишитій сукні.

Поліна дізналася, що так прийнято в школі, де вона буде навчатися. Дівчинка переживає, щоб не відрізнятися від місцевих учениць. Так, вона плакала, бо бабуся сказала, що гроші потрібні на дрова на зиму, а не на плаття, – розповіли у БФ «Карітас Бережани».

Аби допомогти, про бажання Поліни розповіли у соціальній мережі та попросили небайдужих позичити чи подарувати дівчинці сукню, або ж допомогти зібрати кошти для купівлі плаття.

Всього за кілька годин після публікації волонтери отримали багато пропозицій допомогти, авже наступного дня працівниці салону вишитого одягу, що у Бережанах подарували Поліні обрану нею сукню.

– Усі були щасливі і зворушені. Тільки бабуся плакала від щастя, повторюючи: "Дякую вам, добрі люди'", – розповідають волонтери. – Вона сказала, що дітям вкрай необхідна така підтримка, адже вони ще не відійшли від стресу евакуації: родина була на вокзалі в Краматорську в той злощасний день, коли його знищили російські ракети. Дякуємо усім, хто перейнявся проблемами цієї родини.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.