Втратила майже 40 000 гривень: мешканка Тернопільщини потрапила "на гачок" шахраїв

Опубліковано в Новини 19.08.2022

Інформація про можливість отримати допомогу від державних установ чи міжнародних організацій, активізувала не лише заявників, а й шахраїв. Людям  надходять різні повідомлення про виплати  з посиланням, за яким можна подати заявку. У результаті з картки зникають кошти.

В телеграм-каналі мешканка Чотрківського району побачила інформацію про виплати для українців допомоги  від ООН. В цьому повідомленні було зазначено посилання на фішинговий сайт, щоб пройти опитування та заповнити персональні дані  для отримання коштів. Жінка виконала всі вказівки, сподіваючись отримати гроші. Натомість втратила свої. Лише наступного дня жертва помітила, що з її банківської картки  зникли майже 40 тисяч гривень. Довелося звертатися в поліцію. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють усі обставини правопорушення та особу зловмисника.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.06.2024 soroka
Волонтер «Української команди» Андрій Надкевич – серед номінантів регіонального відбору на здобуття «Ордену Святого Пантелеймона»
У Тернопільському національному медичному університеті імені І.Горбачевського 12 червня відзначили медиків області, які перемогли у…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.