Важкоатлети з Хоросткова Аліна та Віталій Дадерко здобули дві золотих і дві срібних нагороди на чемпіонаті Європи у Польщі

Опубліковано в Новини 17.08.2022

Збірна команда України бере участь у чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та до 17 років, який цими днями завершується у польському місті Рашин.

Нашу державу на турнірі представляє 31 спортсмен: 7 дівчат у віковій групі до 15 років, 4 дівчини до 17 років, 10 юнаків до 15 років і 10 юнаків до 17 років. Чемпіонкою Європи серед дівчат до 15 років у ваговій категорії до 55 кг стала спортсменка з Хоросткова Аліна Дадерко, яка подарувала глядачам задоволення від спортивної боротьби та завоювала три медалі континентальної першості: золото в ривку, срібло в поштовху та золото в сумі двоборства, - повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА з посиланням на Федерацію важкої атлетики України. Результат спортсменки 158 кг (73+85) в сумі двоборства (ривок+поштовх).

Ще одну медаль приніс для нашої збірної Віталій Дадерко, який виступав серед юнаків до 17 років у ваговій категорії до 73 кг. У цій категорії, до речі, нагороди чемпіонату Європи здобули відразу двоє українських важкоатлетів. Отож, Віталій Дадерко отримав срібну медаль в ривку, а його колега по команді Максим Демчишин виборов бронзові медалі в сумі двоборства, в ривку та поштовху. Додамо, що Віталій, завоювавши на цих змаганнях срібну медаль, посів у загальному заліку четверте місце. Результати спортсмена  - 131 кг у ривку, 153 кг у поштовху, сума двоборства - 284 кг.

Віталій Дадерко та Аліна Дадерко представляють КУТОР ШВСМ та Хоростківську ДЮСШ ім. М. Підодвірного. Тренери спортсменів Ярослав Ваверчак, Вікторія Шаймарданова, Віктор Симів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.