Мешканець Тернопільщини розповсюджував у соцмережах матеріали російської пропаганди

Опубліковано в Новини 08.08.2022

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури  слідчі УСБУ в області повідомили про підозру жителя Тернопільщини, який активно поширював у соціальних мережах антиукраїнські  наративи,  виправдовуючи  агресію  РФ та глорифікуючи її армію ( ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що уродженець Підмосков’я, який впродовж багатьох років жив у одному із селищ Тернопільського району, після повномасштабного військового вторгнення Росії систематично розповсюджував у мережі Інтернет матеріали російської пропаганди, які обґрунтовували  правомірність збройного нападу РФ  на Україну та виправдовували воєнні злочини  армії агресора.
Під час санкціонованого обшуку в помешканні пропагандиста правоохоронці  вилучили телефон та комп’ютерну техніку із доказами його протиправної діяльності.
Злочин викрито спільно з Управлінням СБУ в Тернопільській області. Вирішується питання про обрання підозрюваному  міри запобіжного заходу.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.