За вихідні правоохоронці задокументували чималу кількість шахрайств вчинених щодо мешканців Тернопільщини

Опубліковано в Новини 02.08.2022
Громадяни купували товар через різні інтернет-платформи й ставами жертвами аферистів.
Одна з потерпілих жителька Тернопільського району. Жінка хотіла придбати крісло, публікацію про продаж якого знайшла на сайті-оголошень. Заявника розповіла правоохоронцям, що здійснила повну передоплату за товар в сумі 4000 гривень. Однак через певний проміжок часу вона збагнула, що ї ошукали. Адже телефон продавця був вимкнений, а допис видалений.
Ще двоє потерпілих стали жертвами фішингової афери. Шахраї надсилали їм спеціально створенні посилання, за якими громадяни вводили персональні дані своїх банківських рахунків, для ніби-то оплати за товар. Жителі краю, самі того не усвідомлювали, що допомагають пройдисвітам спустошувати їх електронні гаманці. Як наслідок одна заявниця втратила 1455 гривень, а інша – 1200 гривень.
Відомості про події слідчі територіальних підрозділів поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.