Податковою знижкою вже скористалися понад 2400 мешканців Тернопільщини

Опубліковано в Новини 26.07.2022

Задля податкової знижки громадяни Тернопільської області задекларували 47,5 млн грн витрат. При цьому своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку вже скористалися 2448 наших краян.

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів Тернопільського краю є витрати на навчання. Так, понад 83 відсотки декларантів, а це 2040 осіб заявили про це, зазначивши, що витратили на здобуття освіти минулого року 38,5 млн гривень. Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 369 декларантам, а оплата відсотків за іпотечними кредитами – 20 нашим краянам. Про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла інформували 2 громадяни. Ще 4 особи задекларували витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів. Оплата допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей дали право на податкову знижку 13 декларантам.

За наслідками перерахунків громадянам нараховано до повернення 8,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При чому 3,3 млн грн або 38 відсотків декларанти вже отримали. 

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.