На території Тернопільської області патрульні фіксують випадки незаконного запуску безпілотних літальних апаратів

Опубліковано в Новини 17.07.2022
Один з таких випадків стався днями в Старому парку Тернополя.
Під час патрулювання, інспектори роти тактико-оперативного реагування виявили громадянина, який запускав у повітря безпілотний літальний апарат. Чоловіка доставили до відділку, для перевірки носіїв фіксації та збереження інформації й детального з'ясування всіх обставин цієї події. Поліцейські перевірятимуть інформація на факт співпраці громадянина із ворогом, зазначають у Патрульній поліції Тернопільської області.
Наголошуємо, що відповідно до вимог пункту 4 розділу ІІ Правил використання повітряного простору, а саме – "польоти безпілотних повітряних суден масою до 20 кг включно виконуються без подання заявок та отримання дозволів на використання повітряного простору" — під час воєнного часу не діють. Запуск БПЛА та легких літаків проводяться виключно з погодження територіального підрозділу Служби безпеки України.
За порушення вказаних вимог зловмисників буде притягнено до відповідальності за ст. 109, ст. 110, ст. 111, ст. 112, ст. 113, ст. 114 ККУ.
Всі не дозволені польоти безпілотних літальних апаратів будуть вважатись шпигунством та диверсійною роботою на користь ворога!
 
Фото: Патрульна поліція Тернопільської області
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.