Куди мешканцям Тернопільщини повідомляти про протиправні дії з боку податківців?

Опубліковано в Новини 17.07.2022

У зв'язку з військовою агресією проти України та введенням воєнного стану з 24.02.2022 в Україні, згідно з Указом Президента України № 64/2022, діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) максимально концентрується на реалізації тих повноважень, які сприяють перемозі нашої держави у війні.

З метою системної протидії корупції на всіх рівнях управління, Закон України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) запровадив функціонування інституту уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції.

Уповноважені підрозділи (уповноважені особи) є первинною ланкою антикорупційної інфраструктури, які покликані допомагати керівникам, іншим працівникам державних органів, у тому числі в період дії в Україні правового режиму воєнного стану, не допускати порушень вимог Закону.

На період дії правового режиму воєнного стану уповноважені підрозділи (уповноважені особи), які не залучені до виконання заходів з оборони держави, цивільного захисту, громадської безпеки і порядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, продовжують організовувати та здійснювати передбачені Законом заходи із запобігання та виявлення корупції з урахуванням режиму організації праці в установі (зокрема, дистанційної роботи, простою) та особливостей, встановлених Законом України «Про правовий режим воєнного стану».

Основними каналами комунікації НАЗК з уповноваженими особами в період дії правового режиму воєнного стану є:

- електронна пошта: ac.Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. На цю електронну пошту уповноважені особи можуть надсилати питання, які виникають у них в процесі виконання основних завдань;

- сторінка групи «Форум антикорупційних уповноважених» у соціальній мережі Facebook, за допомогою якої НАЗК надаватиме та поширюватиме відповіді на актуальні запитання уповноважених осіб, відповідно до певного Алгоритму приєднання до цієї групи.

Окрім цього, уповноважений підрозділ (відділ з питань запобігання та виявлення корупції) Головного управління ДПС у Тернопільській області, просить громадськість області та небайдужих громадян про відому інформацію щодо протиправних дій з боку службових осіб ГУ ДПС, повідомляти у будь-який зручний спосіб, зокрема:

- з використанням засобів поштового зв’язку на адресу: 46003, м. Тернопіль, вул. Білецька 1;

- на електронну адресу відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Тернопільській області: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (крім звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації);

- у письмовому вигляді та засобами телефонного зв’язку через працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Тернопільській області (контактний телефон: 0352-43-46-19).

Додатково повідомляємо, що доступ до вкладки «Антикорупційний портал» офіційного вебсайту НАЗК обмежено у зв'язку з технічними роботами, спрямованими на максимальне посилення захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах НАЗК в умовах воєнного стану.

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.