Із "Дорожньою картою" прибирання міста взимку можуть ознайомитись тернополяни

Опубліковано в Новини 27.12.2016

Нещодавно в міській раді була затверджена нова «Дорожня карта утримання шляхо-мостового господарства Тернополя взимку», в якій детально описано та сформовано план прибирання міста в зимовий період.

Основа "Дорожньої карти" сформована згідно із українським законодавством. Однак воно передбачає лише загальні нормативні положення та напрямки, тому, додатково при підготовці цього документу враховувався досвід європейських країн, Канади та Америки.

В мерії переконані, завдяки даній карті місто буде прибиратися взимку більш ефективно, її механізму чітко дотримуватимуться відповідальні структури, а сама - є зрозумілою всім тернополянам.

У карті передбачено вісім маршрутів прибирання міста, чітко розписано відповідальні структури за прибирання тротуарів, доріг, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту, тощо. Зазначено також місця вивозу снігу. Важливим елементом Дорожньої карти є система оповіщення населення про початок роботи спеціальної техніки:

  1. Зелений рівень - за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в денний період доби (крім години «пік») при не значних та помірних снігових опадах – за три години до початку роботи техніки.
  2. Жовтий рівень - за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби при не значних та помірних снігових опадах – за дві години до початку роботи техніки.
  3. Червоний рівень - за виникнення потреби виконання робіт в будь-який період доби при інтенсивних снігопадах та надзвичайній ситуації – за дві години до початку роботи техніки.

 Загалом дорожня карта містить 52 сторінки, ознайомитись із якими можна ТУТ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.