Громади Тернопілля отримали понад 3,1 млрд грн

Опубліковано в Новини 07.07.2022

Впродовж першого півріччя цього року до місцевих бюджетів краю надійшло понад 3,1 млрд грн податкових платежів. «Плюс» до відповідного минулорічного періоду склав 23 відсотки або 590,8 млн гривень.

Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Посадовець зазначив, що основними джерелами наповнення місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. «За пів року територіальні громади отримали 2,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 30 відсотків або 532,5 млн грн більше, ніж у січні-червні 2021 року», – розповів Михайло Яцина.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Зокрема, особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 441,8 млн грн, що більше за шість місяців минулого року на 20 відсотків або 74,8 млн гривень. До місцевих скарбниць цьогоріч також спрямували 58,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.