Під час будівництва Палацу спорту на Тернопільщині привласнили майже 3 млн грн

Опубліковано в Новини 05.07.2022

Прокурори Тернопільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора товариства, обвинуваченого  у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, на суму майже 3 млн грн (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що під час виконання робіт щодо будівництва Палацу спорту відповідно до договору між одним з тернопільських комунальних підприємств та київським товариством, його директор заволодів бюджетними коштами, внісши недостовірні відомості в акти виконаних робіт щодо їх вартості та об’ємів. Незаконні дії керівника товариства завдали збитки державному бюджету на майже 3 млн грн.
Розслідування, що здійснювали слідчі поліції, завершено.
Прокурор Тернопільської окружної прокуратури заявив цивільний позов до обвинуваченого про стягнення завданих злочином збитків.
Окрім того, завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно заступника директора комунального підприємства, підозрюваного в розтраті бюджетних коштів ( ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України) та 5 інженерів технічного нагляду, яких підозрюють у пособництві (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.