У Тернополі школи готуються до ймовірного відновлення роботи з початку нового навчального року

Опубліковано в Новини 24.06.2022

Початок повномасштабної війни в Україні змусив мільйони українців вимушено покинути свої домівки у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії, та шукати прихистку у більш безпечних областях та країнах.

Станом на ранок 23 червня, на території Тернопільської міської територіальної громади офіційно зареєструвалося більше 27 тисяч ВПО, з них тимчасовий прихисток  отримали близько 12 тисяч українців.

Окрім придбаних чи орендованих квартир та помешкань тернополян, які охоче зголосилися надати житло, тисячі внутрішньо переміщених осіб проживають у місцях компактного поселення, переобладнаних під прихтисток, - це і приміщення початкових шкіл, закладів середньої та професійно-технічної освіти, й гуртожитки місцевих навчальних закладів.

Проте зважаючи на те, що незабаром розпочнеться новий навчальний рік, дирекція шкіл розпочинає підготовку класів, спортзалів шкіл до прийому учнів.

Відтак людям, які зараз проживають у приміщеннях шкіл, буде запропоновано проживання у тернополян, що зареєструвалися у системі «Прихисток», або вони тимчасово зможуть жити у гуртожитках училищ міста.

Також Тернопільською обласною військовою адміністрацією прийнято рішення про те, що внутрішньо переміщені особи зможуть також проживати і в гуртожитках Тернопільського національного медичного університету ім.І. Горбачевського, а саме там, де раніше мешкали студенти-іноземці.

Внутрішньо переміщених осіб просять не зволікати з часом та зареєструватися у системі «Прихисток». Функція «Знайти житло» допоможе підшукувати оптимальний варіант. А тернополянам, які готові надати власне житло, подати дані на сайт, вказавши усі вимоги.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.