Відомо, скільки комп'ютерів "припливло" у школи на Тернопільщину

Опубліковано в Новини 24.12.2016

747 комп’ютерів отримала Тернопільська область. Наразі кожен район Тернопільщини отримає по 3 комп`ютерні класи. Крім того, 15 комп’ютерів, з ініціативи Міністерства освіти і науки України, отримає Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов. Заклад брав активну участь у проекті організації літніх мовних таборів “GoCamp”. 

«Комп’ютери надійшли у рамках співпраці Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. Також Міністерством освіти і науки України було закуплено та встановлено на комп’ютерах ліцензійне програмне забезпечення – операційна система, пакет офісних програмних засобів  Microsoft Office Professional та антивірусне програмне забезпечення. Для нас важливо, щоб комп’ютери не тільки були доставлені, а й щоб учні одразу могли на них працювати», - зазначила в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Анна Зварич.

У Кобиловолоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів у Теребовлянському районі ще донедавна був старенький комп`ютерний клас 2003 року. Про нові комп`ютери  142 школярів лише мріяли.
«Наша школа отримає 15 комп`ютерів. Ми з нетерпінням їх чекали, неодноразово зверталися в різні інстанції. Крім того, наша школа планується бути опорною. Також в нашій школі працює вчитель інформатики, який ввійшов у п`ятірку кращих вчителів за підсумками «Вчитель року». Його учні  - призери не лише районних, а й обласних і всеукраїнських олімпіад з інформатики. Сподіваюся, завдяки новому обладнанню наші учні досягатимуть все нових вершин»,- розповів директор Кобилововолоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Олександр Поліщук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.