Судитимуть тернополянку, яку підозрюють у зловживанні впливом та отриманні хабаря

Опубліковано в Новини 23.06.2022

Працюючи головним бухгалтером одного з навчальних закладів, жінка за винагороду запропонувала одному з учнів, котрий проходив курси з підготовки водіїв, безперешкодно отримати посвідчення водія. «Посередницькі послуги» оцінила у 8500 гривень.

У ході досудового розслідування, процесуальне керівництво якого здійснювала Тернопільська окружна прокуратура, було встановлено, що тернополянин після проходження навчання на курсах водіїв підійшов до головного бухгалтера закладу, аби отримати свідоцтво. Тоді жінка й запропонувала йому допомогу у складанні теоретичного й практичного іспитів у сервісному центрі, а під час наступної зустрічі переконала, що без сприяння йому не вдасться отримати водійське посвідчення.

Факт отримання неправомірної вигоди задокументували поліцейські. Слідчі зібрали достатньо доказів для  пред’явлення тернополянці обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 ст. 369-2 КК України - одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.