"Цинічно і підло" – мер Чорткова закликав мешканців вийти з церкви московського патріархату (відео)

Опубліковано в Новини 15.06.2022

Міський голова Чорткова Володимир Шматько завернувся до прихожан церкви московського патріархату.

Він попросив людей тихо або публічно відлучитися від московської церкви.

Відеозвернення було опубліковано на сторінці Чортківської міської ради.

Дуже цинічно і підло, коли ми всі в неділю розбираємо завали після обстрілів і витягуємо людей зі знищеної житлової інфраструктури, а ви, парафіяни московської церкви в Чорткові, йдете на богослужіння в цю хату на вулиці Галицька. Серед вас є відомі підприємці міста, лікарі, пенсіонери, можливо внутрішньо-переміщені особи. Це неприпустимо, щоб ви надалі залишалися такою собі "церковною парафією", якщо можна так сказати, – каже Володимир Шматько. – Прошу вас, люди, прийміть політичне рішення. Тихо ліквідуйте цю юридичну особу або публічно вийдіть і скажіть, що ми не підтримуємо московську церкву, не будемо туди більше ходити і боремося за нашу вільну Україну.

Мер Чорткова додав: якщо прихожани московського патріархату не дослухаються, в подальшому проситимуть вже інакше.

– Приліт ракет в Чортків вже мав би розбудити в вас свідомість. Слава Богу, що немає жертв але є 28 поранених людей, які звернулися за медичною допомогою. Тому вірю, що це звернення допоможе вам прийняти рішення, – каже Володимир Шматько. – В іншому випадку будемо просити громадян допомогти всім нам щоб в цій, так званій, "церкві" богослужіння не проводилися. Ми приймемо рішення, візьмемо даний об’єкт під охорону і попросимо іншим способом. Звичайно ні в якому разі не закликаю до ніякого насилля. Все має бути цивілізовано. Чортків всьому світу показує свою миролюбність і працелюбність. Тому ще раз прошу вас.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.