У місті на Тернопільщині люди обирають заміну радянському символу

Опубліковано в Новини 14.06.2022

У Бережанах демонтували «вічний вогонь».

У соціальній міський голова міста, Ростислав Бортник запитав жителів, що саме вони хотіли б бачити на місці радянського символу.

Обговорення відбулося у спільноті «Бережанці та бережанська діаспора».

У коментарях містяни висували свої пропозиції стосовно того, чим варто замінити «вічний вогонь».

– Гарний сучасний фонтан з підсвітками, на стіні великий екран для демонстрації вечірніх родинних фільмів, ну і звичайно зручні крісла на траві для відпочинку, пише Tetyana Rozp'yatovska.

– Пам'ятник Героям України в такому форматі, щоб композиція включала сухий фонтан (без чаші, коли струмені з рівня тротуару б'ють), алею з клумбою і лавки , щоб біля пам'ятника завжди було людно, щоб біля пам'ятника збиралося те майбутнє, за яке Герої боролися, щоб пам'ятник був світлим і щемливим, – пропонує Ольга Боровець.

– Дитячий майданчик,можна хоть один фонтан,як варіант пішохідний,по ньому не лише діти люблять бігати ,а й дорослі,такий в Тернополі є(спеку буде легше переносити),ще кілька лавочок)Скверик чудовий і буде чудовим місцем для дорослих та діток. Тим більше там такі красиві деревця,багато затінку, та й місце прохідне і буде ідеальне навіть щоб «перевести дух» з важкими сумками з базару на лавці в затінку. Пам‘ятник це чудово,але йому можна знайти місце в центрі і так.Навіть вписати біля алеї, – каже Жанна Ковальчук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.