В одній з тернопільських лікарень деякі операції тепер зможуть проводити «безкровним методом»

Опубліковано в Новини 10.06.2022

У Тернопільській обласній клінічній лікарні відтепер проводитимуть операції «безкровним методом» за допомогою електрохірургічного коагулятора «Emed Spectrum» з вбудованим аргоновим модулем.

Апаратнаділений опціями електрохірургічної та аргоноплазменої коагуляції, що розширює можливості безкровних оперативних втручань. Днями новинку отримали медики лікарні, повідомляють на сторінці медзакладу.

Електрохірургічний коагулятор призначений для роботи у відкритій хірургії, лапароскопії, а також для виконання ендоскопічних операцій (поліпектомій, папіло сфінктеротомій та зупинки кровотеч аргоноплазмовою коагуляцією). Важливо, що цей апарат мобільний і його можна буде використовувати в різних операційних, що значно полегшить роботу хірургам та ендоскопістам, наголошує лікар-ендоскопіст Юрій Бутницький.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.