На Тернопільщині поліцейські розслідують шахрайство з банківськими картками

Опубліковано в Новини 26.05.2022

Правоохоронці  застерігають жителів області не довіряти невідомим. Всі дані, якими ви володієте щодо ваших банківських рахунків, є конфіденційними.

Факт шахрайства, вчиненого щодо жительки району, задокументували працівники чортківської поліції.  Невідомий зателефонував  жінці та, шляхом обману, переконав її міняти паролі картки.

Потерпіла розповіла, що до неї зателефонував чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив жінку, що невідомі намагаються розрахуватися її банківською карткою в інтернет-магазині. Аби убезпечити кошти, необхідно заблокувати картку та змінити пін-код. Додав, що дану операцію слід виконати негайно. Жінка надала аферисту конфіденційні дані, які надійщли смс-кою. Зловмисник зумів перевести з рахунку кредитки майже 150 тисяч гривень.

Відомості про правопорушення правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Вони встановлюють особу зловмисника.

Поліцейські закликають мешканців бути обережними, не повідомляти незнайомцям свою конфіденційну інформацію, у випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі, переказати гроші на інший рахунок чи мобільні номери, збільшити строк дії картки - кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділенні банку, або ж за номером «гарячої лінії» банку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.