Вартість проїзду в тернопільських тролейбусах може зрости

Опубліковано в Новини 21.12.2016

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повідомляє, що вона встановлює окремий більший тариф на електроенергію для міського електричного транспорту, зокрема для КП «Тернопільелектротранс».

У зв'язку з цим може і зрости вартість проїзду в тролейбусах.

Як пояснює директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх, на разі нова ціна на електроенергію, яка буде діяти для підприємства з 1 січня 2017 року, не відома. Однак цими днями підприємство проводить попередні розрахунки вартості проїзду в тролейбусі згідно із новим тарифом на електроенергію. Так, за умови, що усі 100% пасажирів оплачуватимуть за проїзд, його вартість має становити не менше 4 грн. 13 коп.

Разом з тим, це лише попередні розрахунки, а тому говорити про підняття вартості проїзду у тролейбусах міста – ще рано.Тим часом, професійні спілки електротранспорту всієї України звернулися до уряду та Верховної Ради з вимогою врегулювати це питання, щоб запобігти підвищенню тарифів на проїзд у електричному транспорті.

До слова, вже зараз КП "Тернопільелектротранс" оплачує за електроенергію 1,59 коп. за кВт. При цьому, у теперішній вартості проїзду в тролейбусі була закладена ціна 0,46 коп. за кВт.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.