На Тернопільщині п'яний мотоцикліст намагався відкупитися від поліцейських

Опубліковано в Новини 24.05.2022
За 5 000 гривень житель Гримайлівської громади намагався переконати працівників поліції не оформляти на нього адміністративні матеріали за керування мотоциклом у стані сп’яніння.
Під час несення служби співробітники групи реагування патрульної поліції Підволочиського відділення поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху водія мотоцикла. За кермом перебував 20-річний мешканець одного із сіл Гримайлівської громади. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння.
Аби на нього не складали протокол, водій-порушник намагався «вирішити питання», пропонуючи патрульним гроші. П’ять тисяч гривень пообіцяв привезти з дому, якщо його відпустять. Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події поліцейські.
Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.
Також водій нестиме адмінвідповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП. За їзду напідпитку йому доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафу.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.