У міста на Тернопільщині може невдовзі з’явитися побратим в Латвії

Опубліковано в Новини 20.05.2022

Латвійське Талсі може невдовзі стати містом-побратимом Чорткова.

Про це повідомили в Чортківській міській раді.

– Міський голова Чорткова Володимир Шматько провів перші перемовини із заступником голови Талсійської повітової ради Дайнісом Карольсом, де сторони обговорили спільні подальші кроки, котрі дозволять Чорткову і Талсі стати містами-побратимами,повідомили у міській раді. – Очільник Чортківської громади розповів латвійському колезі про розв’язану росією повномасштабну війну проти України, про героїчну боротьбу українців як на передовій, так і в тилу, про те, з якими проблемами та викликами зіткнулось місцеве самоврядування, зокрема наша громада.

Під час перемовин Дайніс Карольс зазначив, що місто хоче та готове підтримати Україну.

– Відразу хочу запевнити, що я переконаний, що наші перемовини закінчаться міцним рукостисканням, підписанням документів і Чортків та Талсі стануть містами-побратимами! Також ми всі переконані, що Україна обов’язково переможе у цій війні! І тому ми хочемо почути від вас, чим ми можемо допомогти, чим можемо бути корисні, який внесок у вашу перемогу ми можемо зробити, – розповів Дайніс Карольс.

Наступного тижня міські ради Чорткова і Талсі обміняються презентаційними матеріалами, щоб більш детально дізнатись один про одного. Також найближчими днями запланована онлайн-зустріч міського голови Чорткова із мером Талсі, де детальніше обговорюватимуть подальші кроки, що дозволять українському та латвійському містам стати побратимами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.