Майже тисячу літрів «лівого» алкоголю виявили на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 19.12.2016

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області вживаються заходи, спрямовані на недопущення в обіг алкогольних напоїв та сировини для їх виробництва, які становлять загрозу життю і здоров’ю людини.

Так, нещодавно встановлено факт виготовлення з метою збуту фальсифікованих алкогольних напоїв. Фальсифікат розливався у приватному домоволодінні в антисанітарних умовах. Пляшки,  у яких зберігали фальсифікат,  вже були у користуванні, тому, задля товарного вигляду на них наклеювали підроблені марки акцизного податку.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено 450 літрів спирту, 434 літри фальсифікованої горілки, вугільні фільтри для очищення спирту, спиртометри, тара. Слід відзначити, що кількість вилученого спирту є достатньою для виготовлення ще понад 2 тис. 200 пляшок горілки.

Загальна вартість вилучених під час обшуків підакцизних товарів  становить 135,2  тис. грн. Наразі по даному правопорушенню триває досудове розслідування.

Всього ж з початку року співробітники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили 77,5 тис. літрів спирту та 3,1 тис. літрів алкогольних напоїв, припинили діяльність 6 підпільних цехів по їх виготовленню. Завдяки цьому вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі близько 8,5 млн гривень.

Завершено розслідування та направлено до суду кримінальні провадження стосовно 11 осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв.  

Відділ організації роботи

 Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Франків О.В.

 

 Погоджено: Сорока Н.І.

                       Господарик С.С.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.