Рюкзачки "щастя" отримають діти тернопільських АТОвців на Миколая

Опубліковано в Новини 17.12.2016

Цьогоріч на Миколая діти тернопільських бійців отримають подарунки від членів Спілки Української Молоді (СУМ) з різних куточків світу. Одяг, взуття, канцелярське приладдя, солодощі, іграшки - все це входитиме до 215 наплічників, які вже скоро надійдуть до своїх адресатів.

Проводять подібну акцію представники СУМ-у вже третій рік поспіль під гаслом «Теплом зігріємо серця». Так, збирали й надсилали гостинці тернопільським дітям представники осередків СУМ з міст Виппані, Гошен, Гартфорт, Ірвінгтон, Рочестер, Картерет, Пассейк, Стемфорд (США), Сент-Кетрін (Канада) та Лондон (Великобританія).

На думку організаторів, ця акція є свідченням того, що українці світу підтримують свій Батьківський край, живуть його турботами та дієво допомагають родинам тих, хто сьогодні стоїть в обороні незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

«Акція має теплу назву «Теплом зігріємо серця» – і вона насправді такою є. Родини військових потребують підтримки. Але ці подарунки - це щось більше, бо їх збирали українські діти – для українських дітей. У кожному наплічнику є лист чи листівка, які юні українці діаспори написали своїм ровесникам. Це робить гостинці насправді теплими!», - каже координатор акції в Тернопільській області Мар’яна Марець.

До слова, члени цієї молодіжної організації, які мешкають в Канаді, Австралії, Сполучених Штатів Америки, Німеччині, Естонії та Великобританії, зібрали та передали цього року дітям українських військових понад 1800 дарунків-миколайчиків. Незабаром подарунки від ровесників з діаспори отримають діти та молодь в Калуші, Івано-Франківську, Львові, Хмельницькому, Новоайдарі, Краматорську, Дніпрі та Києві.

Довідка: Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна». Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії. В основі виховної системи СУМу є теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який вперше розробив систему національного виховання.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.