Тернопільські вибухотехніки третій тиждень розміновують населені пункти Київщини

Опубліковано в Новини 20.04.2022

Третій тиждень поліцейські вибухотехнічної служби ГУНП в Тернопільській області в складі зведеного загону з оперативного розмінування Національної поліції України проводять виявлення та знешкодження вибухових пристроїв на території Київщини.

Ірпінь, Буча, Гостомель – саме ці населені пункти очищають вибухотехніки від різного роду боєприпасів, які залишилися після бойових дій з окупантами. Міни, артилерійські снаряди, ракети, авіаційні бомби, гранати – це не вичерпний перелік того, що доводиться вилучати. Правоохоронці працюють ретельно, обстежуючи кожен квадрат, адже після зачистки території туди повернуться люди та продовжать мирне життя.

- Масштаби вилученого та уже знешкодженого вражають, – ділиться начальник вибухотехнічної служби ГУНП в Тернопільській області Ігор Васьків. – Щоденно фахівці проводять розмінування територій, згідно визначених квадратів, і вилучають десятки а то й сотні одиниць боєприпасів. Часто доводиться мати справу з так званими «пастками», які залишили окупанти після себе в лісах, полях, на вулицях, подвір’ях приватних осель, у житлових будинках. Особливо небезпечними є ті боєприпаси, які вилучаємо з місць, де дислокувався ворог, адже вони, зазвичай, пошкоджені горінням, але не вибухнули.

Знищення вилучених боєприпасів вибухотехніки проводять щоденно в спеціально відведених місцях. Ще десятки населених пунктів сьогодні чекають на розмінування.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.