Тернопіль отримав систему супутникового інтернет-зв’язку Starlink

Опубліковано в Новини 22.03.2022

Двадцять першого березня Тернопіль отримав обладнання супутникового інтернет-зв’язку Starlink, що дозволить забезпечити доступ до швидкісного Інтернету в разі виникнення проблем з доступом до традиційної мережі.

- Тернопіль отримав обладнання, завдяки якому ми зможемо ефективно працювати та забезпечити роботу критичної інфраструктури міста у випадку перебоїв з інтернетом. Варто відзначити, що система більш стійка до поламок та кібератак і не залежить від звичайної інтернет-інфраструктури. Тому в умовах війни таке обладнання для нас є дуже доречним, – розповів міський голова Сергій Надал. – Ми дякуємо за «Starlink» компанії Ілона Маска SpaceX, Міністерству цифрової трансформації та ТОВ «Іст Брідж Трейдинг.

Нагадаємо, «Starlink» – проєкт американської компанії SpaceX щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв’язку і запусків великої їх кількості у космос. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети. 

 

Джерело: ТМР

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.