На Тернопільщині люди прощалися з Героєм України Віталієм Скакуном

Опубліковано в Новини 02.03.2022

 Сьогодні у Бережанах прощалися з Героєм України Віталієм Скакуном.

Про це повідомили у Тернопільській обласній державній адміністрації.

На площі Ринок тіло Героя тисячі людей зустріли стоячи на колінах.

– Коли український народ дає відсіч російським окупантам на усіх напрямках, одним із найважчих місць на мапі України став Кримський перешийок, де ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти. Щоб зупинити просування танкової колони, було прийнято рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту. Виконати цю задачу викликався інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст було заміновано, але відійти звідти він не встиг, – зазначили у Тернопільській ОДА. –Так, ціною власно життя, Віталій зупинив просування танкової колони російських військ. Йому було всього 25 років. За героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та вірність військовій присязі Президент України посмертно присвоїв Віталію звання «Героя України».

До слова, 2 березня на території Бережанської ТГ оголосили днем жалоби у зв’язку з похованням загиблого під час російсько-української війни Віталія Скакуна. 

Вічна пам'ять!

Вічна Слава Герою!

 

Світлини телеканалу ІНТБ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.