Як не сплутати COVID-19 із сезонною алергією: поради МОЗ

Опубліковано в Новини 21.02.2022

У Міністерстві охорони здоров’я України наголошують, що COVID-19 часто можна сплутати з іншими вірусними захворювання або тими, що викликають схожі симптоми.

Наприклад, сезонна алергія також може спричинити кашель, нежить та утому. А от підвищення температури все ж таки частіше зустрічається у людей із COVID-19.

Серед спільних симптомів коронавірусу та алергії є головний біль, втома, кашель, біль у горлі, чхання, нежить. Також спільною є задишка, хоча сезонна алергія не завжди спричиняє проблеми із диханням, якщо людина не має інших захворювань, пов’язаних із дихальною системою (до прикладу, астму).

Водночас симптомами та станами, які притаманні коронавірусній хворобі є підвищення температури, біль у тілі, втрата/спотворення запаху та/або смаку.

Сезонна алергія може супроводжуватись також свербінням очей чи сльозотечею.

У будь-якому разі для визначення, чим інфікована особа коронавірусом, потрібно робити тест. Лише тестування допомагає визначити, чим саме хворіє людина.

Затверджені Міністерством охорони здоров’ям стандарти передбачають, що  лікар обов’язково має призначати ПЛР-тестування на COVID-19 наступним категоріям:

особам із підозрою на COVID-19;

особам з ознаками інших ГРВІ;

особам з ознаками вірусної пневмонії;

пацієнтам з позагоспітальною пневмонією;

контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19;

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я України

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.