Власники нерухомості поповнили бюджети тергромад Тернопільщини на 21 млн гривень

Опубліковано в Новини 11.02.2022

Упродовж січня 2022 року суб’єкти господарювання та жителі Тернопільщини сплатили 21 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він констатував, що сплата перевищила очікування на 1,7 млн грн або 8,8 відсотка. Порівняно ж із відповідним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 6,6 млн грн або плюс 46 відсотків.

- Майже 97 відсотків податку на нерухомість сплатили юридичні особи. Вони перерахували до місцевих бюджетів 21,1 млн грн платежу, що на 6,7 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року, та на 1,8 млн грн більше, ніж очікувалося. Фізособи сплатили цьогоріч 751,4 тис. грн податку, – конкретизував очільник податкової служби краю.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – один із майнових платежів, який наповнює місцеві бюджети. Сплачують його фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Ставки податку встановлюють рішеннями органи місцевого самоврядування.

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.