Виставку робіт учасників авторської іконописної школи презентували в Тернополі

Опубліковано в Новини 01.02.2022

У виставковому залі Тернопільського обласного художнього музею відкрили виставку ікон учасників авторської іконописної школи Андрія Майовця «Квітка Середньовіччя».

На виставці, яку жителі Тернопільщини та гості краю можуть переглянути до 6-го лютого, представлено 40 ікон 28-ми авторів і три авторські іконописця Андрія Майовця. Серед образів — ікони Святого Миколая, Пресвятої Богородиці, Пресвятої Родини, Архангела Михаїла, виконані технікою темперного живопису на липових дошках, повідомляє Тернопільська обласна рада.

– Із лютого 2020 року проведено вже 4 школи. Навчання відбувається при храмі Успення Пресвятої Богородиці в Тернополі за сприяння отця Василя Ліниці. Школа згуртувала навколо себе понад 50 учнів різного віку, які стали великою дружньою родиною. Ікони створені згідно з манерою письма та візантійською традицією XIV–XV ст. За час існування школи написано більше 60-ти ікон, — розповідає провідний науковий співробітник ТОХМ Оксана Мацьків. — Андрій Майовець також є організатором індивідуальних майстерок, уроків, каліграфії, іконопису в Україні та за її межами (в Італії, Польщі та Литві). Має досвід малюнку з дітьми-сиротами, з багатодітних сімей Центру опіки сиріт, молоддю з особливими потребами, важкими дітьми.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.