Тернополянин Тарас Радь – чемпіон та призер чемпіонату Світу із зимових видів спорту у Ліллехаммері

Опубліковано в Новини 25.01.2022
 

Ще одну медаль - золотого гатунку - здобув представник Тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь на чемпіонаті Світу із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Такі змагання завершились у норвезькому Ліллехаммері. Відтак, в останній день перегонів, виступаючи у лижній змішаній мікс естафеті 4×2,5 км, Тарас Радь разом із колегами по команді Людмилою Ляшенко та Павлом Балем вибороли золоті нагороди.

Таким чином, на змаганнях світової першості нашому землякові вдалося здобути повний комплект медалей: окрім «золота» у лижній змішаній мікс естафеті, Тарас завоював також «срібло» у біатлоні на середній дистанції у 10 км та «бронзу» у біатлоні-спринт на дистанції 6 км.

Тарас Радь - майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та біатлону є вихованцем ДЮСШІ «Інваспорт», студентом факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Тренер спортсмена - заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Додамо, що у медальному заліку чемпіонату Світу із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору у норвезькому Ліллехаммері Україна посіла друге місце, завоювавши шість золотих медалей із двадцяти однієї нагороди, які стали у здобутку українських спортсменів. Третє місце у команди США з шістьма золотими медалями і шістнадцятьма загалом.

 

Джерело: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.