Із банківських рахунків мешканців Тернопільщини зникло понад 42 000 гривень

Опубліковано в Новини 14.01.2022

Працівники Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайств вчиненні щодо мешканців краю. Після спілкування з додзвонювачем з банківських рахунків громадян зникло понад 42 000 гривень.

Одна з потерпілих розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік та представився співробітником фінансової установи. Він повідомив жінці, що через збій системи відбулося автоматизоване блокування карткового рахунку. Аби його активувати необхідно уточнити персональні дані власника карточки. Заявниця без роздумів розповіла аферистові конфіденційну інформацію, а вже згодом отримала сповіщення про успішну здійснену транзакцію, а саме зняття 12 648 гривень. Від аналогічного злочину потерпів й житель міста. З його рахунку аферисти зняли 30 000 гривень. За допомогою вони звернулися до працівників поліції.

Відомості про події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.