Жителька Тернопільщини 20 років виготовляє дідухи з сухоцвітів, які сама вирощує (фото)

Опубліковано в Новини 30.12.2021

Дідух – символ урожаю, добробуту, багатства, предків та духовного життя українців.

З давніх-давен саме ця прикраса була головною у домі в період різдвяних свят. У народі казали «Дідух до хати – біда із хати».

Ще більше знає про дідухи і сама їх виготовляє майстриня із 20-літнім досвідом Софія Шевчук. Зараз жінка продає свої вироби на різдвяному ярмарку у Чорткові. В сезон пані Софія робить від 120 до 200 дідухів із різноманітного збіжжя. Варто зазначити, що всі сухоцвіти, трави та квіти, які майстриня вкладає у виріб, вирощує самотужки. Допомагають у цьому бабусі Софії трійко онуків, повідомляє Чортківська міська рада.

У дідух жінка вплітає пшеницю, овес, льон, кермек, жито та інші декоративні сухоцвіти. Спершу вчилася в’язати снопи самотужки, згадуючи як це робили мама із дідусем, а тепер використовує спеціальну літературу та інтернет.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.