У період новорічних святкувань поліцейські посилено стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень в області

Опубліковано в Новини 31.12.2021

Щодня в області працює 46 рейдових груп, які контролюють виконання карантинних правил громадянами та суб’єктами господарювання. Вони перевіряють наявність сертифікатів про вакцинацію та дотримання протиепідемічних заходів у місцях обслуговування краян.

Упродовж грудня поліцейські зафіксували понад 1 600 порушень карантинних вимог на території області. Складено 232 адмінпротоколи за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП відносно суб’єктів господарювання (порушення правил щодо карантину людей). Зокрема, на заклади громадського харчування, продовольчі магазини та перевізників. Згідно санкції статті порушникам загрожує штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Також за цей період винесено 1 377 адмінпостанов щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок. За нехтування масковим режимом передбачено накладення штрафу від 170 грн до 255.

У передсвятковий період правоохоронці посилили контроль за додержанням карантину, особливо у місцях масового скупчення людей – на ринках, торгового-розважальних центрах.

Поліцейські нагадують: в громадських закладах персонал та відвідувачі повинні мати сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тести. За використання підроблених документів законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.