На Тернопільщині офіційно працевлаштували понад п’ять тисяч осіб

Опубліковано в Новини 19.12.2021

Головне управління ДПС у Тернопільській області проводить систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин. Проте є роботодавці, які виплачують своїм працівникам заробітну плату без сплати податку на доходи фізичних осіб та внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Упродовж січня-листопада 2021 року працівники податкової служби краю на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 11 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску. Після чого 10 підприємств виплатили понад 4 млн грн заборгованої зарплати. Відтак бюджети отримали 732 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 510,9 тис. грн єдиного внеску.

Окрему увагу податківці приділяють тим суб’єктам господарювання, які не дотримуються законодавства про оплату праці, виплачуючи своїм працівникам заробітну плату у мінімальному розмірі, чи нижче. Вони провели роз’яснювальну роботу з таких питань із посадовими особами 725 підприємств та організацій області. Позитивний результат не забарився, 667 підприємств підвищили рівень заробітної плати своїм працівникам. При цьому бюджети отримали 15 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 16,4 млн грн єдиного внеску.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи у листопаді додатково оформлено трудові відносини із 5207 працівників.

 

Джерело: Головне управління ДПС у Тернопільській област

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.